Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Vaikeusasteen ja polven nostoa

Vaikeusasteen ja polven nostoa

Mitä ei ole nuorena oppinut, sen opetteluun menee myöhemmin paljon aikaa. Tätä oppia saatiin kun Hyvän sykkeen juoksukurssilaiset pääsivät Pasin kovaan koordinaatiokouluun.

Kolmannen kerran aiheena oli juoksutekniikan kehittäminen ja harjoitteena oli peruskoordinaatioiden mahdollisimman hyvä tekeminen. Juoksutekniikan lisäksi myös juoksukurssikerran ympäristö oli rakentamisvaiheessa, Paloheinän aluetta myllätään parhaillaan toden teolla. Mäen juurelta löytyi kuitenkin sopiva tasainen kivituhka-alue, jolla alkulämmittelyn jälkeen aloitettiin tutustuminen polvennosto- ja pakarajuoksuun.

Harjoituksessa keskityttiin erityisesti koordinaatioiden hyvään ja mahdollisimman puhtaaseen tekemiseen. Tämän vuoksi harjoitteita tehtiin rauhalliseen tahtiin. Useita kertoja kurssilaiset myös pääsivät analysoimaan toistensa tekniikkajuoksua. Tämä auttoi omankin tekniikan parantamisessa. Yksi harjoituskerta ei tässä(kään) asiassa tee kenestäkään mestaria, mutta tavoitteena olikin tutustua asiaan. Myöhemminkin varmasti asiaan palataan ja sunnuntaina opittua on mahdollisuus soveltaa myös osana omatoimista lenkkeilyä jatkossa.

Marraskuun sää suosi kerrankin juoksijoita, alhaalta kirkkaana paistava aurinko suorastaan pakotti silmiä. Eikä Eino-myrskykään kaatanut puuta kenenkään päälle. Joskin aika kylmää kyytiä tuulenpuuskat osallistujille antoivat aukeammilla paikoilla.

Visa Paajanen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta