Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Treeniä ja työelämää

Treeniä ja työelämää

Tehotreenaaja tyttöjen juoksukoulu herätti viime kerralla muutamia ajatuksia joukkueen treenin valmentamisen ja työelämän yhteyksistä. Kenties ajatuksia herättivät myös omat kokemukset joukkueurheilusta. Ja miksei työelämästäkin.

Tytöillä tavoitteena on juoksuharjoittelussa juoksutekniikan kehittymisen lisäksi myös hieman parantaa kestävyyttä. Tämä vaatii vaatii usein ainakin joidenkin tyttöjen osalta enemmän tai vähemmän lisäkannustusta. Käytännössä valmentajalla on lasten ja nuorten kannustamisessa käytössä pari hyvää ja yksi aika huono keino.

Huonoin keino lienee jatkuva suora käskyttäminen ja siihen liittyvä joukkoon tai yksilöihin kohdistuva vinoilu. Se ei yksittäisessä treenissäkään tehoa kovin pitkää aikaa ja on lisäksi pitkän päälle koko hommaa heikentävä keino.

Hyvä keino on, jos valmentaja voi omalla esimerkillään kannustaa. Tällöin valmentaja tekee kriittisillä hetkillä samat harjoitukset kuin lapset tai nuoretkin tekevät. Esimerkin voima suuri ja saa useimmat sinnittelemään mukana ja yrittämään parhaansa.

Toinen hyvä keino on saada koko joukkoon sellainen innostus, että kukaan ei yksinkertaisesti kehtaa olla yrittämättä parastaan. Tällainen innostus tarttuu herkästi lapsiin kun ilmapiiri on kannustava ja jos lisäksi valmentajakin osallistuu tekemiseen on innostuksen ilmapiiristä vaikea jäädä pois.

Näiden lisäksi joukkueharjoittelussakin henkilökohtaisen palautteen antaminen on tärkeää. Ja kuten omastakin kokemuksesta tiedämme, yksilöäkin positiivinen palaute kannustaa, negatiivinen lannistaa. Sen vuoksi yrittämisen puutteesta ja virheistä ei kannata juuri huomauttaa, varsinkaan koko joukon edessä. Niihin on syytä yrittää puuttua muilla keinoin. Kunnolla tsemppaamiseen voi puuttua ilmapiirin luomisella. Virheisiin kannattanee puuttua lähinnä suunnittelemalla tulevat harjoitukset niin, että vaikeita asioita harjoitellaan enemmän.

Näitä harjoituksen herättämiä ajatuksia on kyllä aika helppo soveltaa työelämässäkin. Käskyttämällä ja vinoilemalla voi kenties vähän aikaa tehdä tulosta. Sen sijaan innostuksen ilmapiirin luomisella päästään pysyvämpään hyvän kehään. Tämä vaatii kuitenkin ”pomon” omaa kannustavaa osallistumista ajoittain tai sellaisen hyvän innostuksen aikaansaamista, jossa kaikki huomioidaan ja kaikki innostuvat työn tekemisestä. Vähemmän innostuneetkin kokevat tällöin melkoisen suurta ryhmäpainetta olla joukon mukana. Näiden lisäksi henkilökohtainen palaute on kaikille tärkeää. Palautteessa kehuminen ja kiitos hyvistä suorituksista ovat tärkeimpiä. Virheistä tai yrittämisen puutteesta ei yleensä kannata huomauttaa. Se lähinnä lannistaa.

Hyvällä sykkeellä, ilon kautta! Niin päästään parhaisiin tuloksiin.

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta