Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Talvi yllätti juoksukurssilaiset

Talvi yllätti juoksukurssilaiset

Sunnuntaiaamupäivän 15.12. kestänyt talvi yllätti juoksukurssilaiset Petikossa. Lumiharso kaunisti kyllä maiseman, mutta samalla se salakavalasti piilotti lenkkipolun jäiset osuudet. Niinpä juoksukurssi etenikin sulempia polunreunoja pitkin, ellei sitten liukastellut jäällä.

Keli siis teki kepposet ja kurssin suunniteltua ohjelmaa jouduttiin hieman muuttamaan. Alkuperäinen tarkoitus oli lähinnä vauhtileikitellä vähän pidempi lenkki. Nyt kuitenkin päädyttiin kertaamaan aiemmilla kerroilla tutuiksi tulleita koordinaatioita ja loikkia, hyvä tekniikka mielessä. Lisäksi täyttömäen viereltä löytyneellä muutaman sadan metrin hyväkuntoisella pätkällä tehtiin loppuun myös vauhdikkaampaa leikittelyä.

Kenties kelimuutos oli jopa kurssilaisille lisähyödyksi. Varsinkin koordinaatioita on aikuisen aloittelijan harjoiteltava melko paljon ennen kuin ne sujuvat hyvällä tekniikalla. Eikä lapsillakaan, varsinkaan joukkuelajien harrastajilla, tekniikka aina ole kovin kohdillaan. Polvennosto- ja pakarajuoksua tehdään valitettavan usein puolihuolimattomasti, lähinnä tavan vuoksi ja harjoitusten rytmittämiseksi.

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta