Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Suo suomalaisille

Suo suomalaisille

Nykyinen tasavallan presidentti Niinistö ehdotti aikoinaan, että ”kunnallisten liikuntapaikkojen rakentamisen sijaan lapset voisivat kiipeillä puissa”. Vaikken ajatusta täysin kannatakaan, niin on siitä kuitenkin mahdollista vetää jotain johtopäätöksiä.

Juokseminen ei harrastajatasolla sinänsä kovin paljon liikuntapaikkarakentamista vaadi. Samat kulkuväylät, jotka muutenkin rakennetaan, kelpaavat hyvin. Kevyen liikenteen väylät itse asiassa rakennetaan nykyisin vähän turhankin hyvin, jos juoksun tarpeita ajatellaan. Asfaltointi ei välttämättä ole mikään etu juoksemiselle, hiekka- tai kivituhkatiet riittäisivät ihan hyvin. Lisäksi niissäkin uudisrakentaminen on melkoisen järeää. Entisajan pohjustamattomat kärrytiet olisivat ihan hyviä.

Puissa kiipeily on hyvinkin luonnonläheistä. Juoksemisessakin luonnonläheisyys on mahdollista. Jos on tottunut kuuntelemaan kannustusmusiikkia juostessa, kannattaa joskus lähteä lenkille ilman korvanappeja. Metsäisillä kuntopoluilla havainnoi yllättävän paljon ympäröivää luontoa. Ilman musiikkia juostessa on helpompi havainnoida myös omaa kehoaan ja erilaisen rasituksen vaikutusta siihen.

Sitten on vielä joitain erityistapauksia, joissa luonto on sinällään mahtava treenipaikka. Suunnistus on itsestään selvästi tällainen. Toinen hieno mahdollisuus on suotreeni. Avosuo tarjoaa paikan, jossa maiseman avaruus ja vapauden tunto palautetaan ”maan” tai siis suon pinnalle hyvin konkreettisesti. Upottava alusta kirjaimellisesti vetää puoleensa. Suo mahdollistaakin sen vuoksi melkoisten rääkkiharjoitusten tekemisen. Toisaalta pehmeä ja hankala alusta mahdollistaa myös palauttavat rauhalliset treenit, joissa nivelet eivät joudu koville. Suolle siis juoksemaan ennen kuin ne jäätyvät ja pitää suksia suolle.

Visa

(kuvassa syyskuista suotreeniä Sipoonkorvesta)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta