Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Sitä saa mitä mittaa

Sitä saa mitä mittaa

Tutkimuksilla on jo useasti saatu selville, että mittaamalla saadaan ihmiset tekemään mitattavaa asiaa. Urakkatyössä tehdään sitä millä palkka mitataan, se lienee selvää. Samalla muut toimintaan vaikuttavat seikat saattavat jäädä sivuun. Työelämässä yleensä ei edes päästä kovin suoraan mittaamaan pelkkää rahallista tulosta, mittaus joudutaan tekemään epäsuorasti. Samalla ajaudutaan erilaisiin erikoisiin kannustintilanteisiin. Ihmiset keskittyvät siihen, mitä mitataan.

Tavallisella kuntoilijallakin sykemittarit ja erilaiset matkan mittarit ovat yleistyneet vauhdilla. Mitä niillä on saatu aikaiseksi? Väittäisin, että useassa tapauksessa jopa aiempaa huonompaa harjoittelua. Mittarilla syke opitaan pitämään tasaisen alhaalla ja siellä se sitten pidetäänkin. Samalla kyllä lenkkimatkoja pystytään pidentämään. Useilla käyttäjillä kyseiset mittarit eivät kuitenkaan kunnolla kannusta oikeaan suuntaan, eli harjoittelun monipuolistamiseen ja tehokkuuden vaihtelun kasvattamiseen.

Parempi mittari olisi normaali ajanottokello. Sillä voi helposti mitata kunnon kehitystä ja myös avittaa treenitehojen löytymistä. Silloin tällöin voi kellottaa peruslenkkiin käytetyn ajan ja siitä on hyvä arvioida kunnon kehittymistä. Kellolla voi myös helposti varmistaa sen, että mäkitreenit, vedot ja muut kovat harjoitukset oikeasti tehostuvat loppua kohti. Ja varmasti omien ennätysten rikkominen on myös kannustavaa. Kellolla mittaamalla pääseekin jo pitkälle harjoittelussa.

Kuten aikuisilla, lapsilla ja nuorillakin kello on hyvä mittari ja kannustin. Varsinkin kannusteena kovien  harjoitusten tekemiseen se on oiva “kikka”. Silloin tällöin kannattaa muutama veto tehdä kilpailumielessä kelloa vastaan. Yritys nousee varmasti eri tasolle, kuin vain treenatessa.

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta