Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Liikkeelle hyvällä sykkeellä

Liikkeelle hyvällä sykkeellä

Syksyn kosteassa ja raikkaassa ilmassa alkoi sunnuntaina 3.11. Hyvän sykkeen -juoksukurssi. Kurssilla tavoitteena on saada oppia ja kannustusta kurssilaisten juoksuharrastuksen monipuolistamiseen. Samalla kuntokin paranee, sillä oppimistulosten parantamiseksi kaikki asiat tehdään myös käytännössä, juoksuharjoituksina.

Ensimmäisellä kurssikerralla aiheena oli juoksun ja harjoittelun rytmittäminen. Vaikka juoksu sinänsä onkin tuttua kaikille kurssilaisille, on sen harjoittaminen toistaiseksi ollut lähinnä ilta- tai aamulenkkeilyä. Reippaamman harjoittelusykkeen löytämiseksi Pirkkolan maastossa ja urheilukentällä pyrittiin löytämään jokaiselle kurssilaiselle jonkinlainen käsitys omasta vauhtikestävyyden harjoittelun juoksuvauhdista.

Alkuverryttelyn ja venyttelyn jälkeen juostiinkin sitten hieman nopeammalla vauhdilla juoksurataa ympäri. Useammalle kurssilaiselle palasivat kouluajat mieleen, kun kellon kanssa juostiin 800 metriä eli kahta ratakierrosta. Tällä kertaa tosin kenenkään ei tarvinnut painaa täysillä menemään, sillä harjoituksessa pyrittiin juoksemaan sellaisella vauhdilla, jolla pystytään toistamaan sama matka ainakin kolme kertaa. Juoksuvauhti oli kuitenkin kaikilla sen verran reipas, että palautustauoilla alkoi yksi jos toinen vähentää vaatetusta. Pipot ja takit lensivät radan reunalle. Ja viimeisen kerran jälkeen jokaisen posket punottivat kilpaa syysruskan kanssa, myös ilman kosteuskin näytti tiivistyvän otsalle runsain määrin.

Loppuverryttelyn yhteydessä kokeiltiin vielä, miltä oikeasti kovaa juokseminen tuntuu. Muutaman kerran juostiin valotolpanväli niin, että puut vain vilisivät kuntopolun reunassa. Loppuhölkän yhteydessä kerrattiin vielä harjoittelurytmin eri puolia. Yksittäisen harjoituksen, viikon, kuukauden ja pidemmän ajan rytmittämistä niin, että harjoittelusta tulee omiin tarkoituksiin sopivan kehittävää. Ja mietittiinpä jokaiselle osallistujalle vielä sopivat kotiläksytkin ennen seuraavan sunnuntain harjoitusta.

Visa Paajanen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta