Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Lauantaina loikkimassa

Lauantaina loikkimassa

Syyskuisena lauantai-iltapäivänä sattui mahdollisuus hieman auttaa muita ja päästä itsekin mukavalle pitkälle lenkille. Lenkki kiersi Espoon erityistalousalueen, eli kyseessä oli tietysti Rantamaraton ja sen puolikas. Reitti sijoittuu Espoon itäosiin, lähtee Otaniemestä, sivuaa Tapiolaa, seurailee Haukilahden ja Westendin rantoja Karhusaareen ja sieltä Keilaniemen läpi takaisin teekkarikylään.

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi tänä vuonna tapahtumaa ja iloisella mielellä ollutta porukkaa oli kerääntynyt niin, että puolimaratonkin oli jouduttu jakamaan kahteen lähtöön. Hyvä niin, sillä vieläkin väentungos on alkukilometreillä sellainen, että tuottaa se tuottaa jänistelyyn omat hankaluutensa.

Tavoiteaikana oli 1:55:00 ja lähdössä oli ainakin kymmenkunta henkilöä aikeissa saavuttaa tuon ajan. Ennen lähtöä juoksijat ovat vielä siinä määrin vastaanottavaisia, että kävimme hieman läpi suunniteltua juoksun kulkua. Ruuhka oli tiedossa jo lähdössä, joten varoitin, että alkukilometreillä ei päästä aivan 5:27 kilometrivauhtiin ja keskivaiheilla joudutaan hieman kiristämään tahtia. Lisäksi juomapisteillä hiljennetään vauhtia, jotta kaikki voivat rauhassa juoda. Juomapistetohinat onkin hauska yksityiskohta juoksutapahtumissa. Luulisin, että suurin osa juoksijoista saisi paremman ajan jos rauhassa kävelisivät juomapisteellä ja joisivat juomansa. Jotenkin tapahtuman yhteydessä kaikkiin tarttuu sellainen kiirehässäkkä, että juomia kaatuilee omille ja toisten jaloille sen lisäksi että sitä vetää väärään kurkkuun.

Jänistely sujui hyvin suunnitelman mukaisesti. Ensimmäisellä puolikkaalla jäätiin vajaa puoli minuuttia tavoitteesta, ja loppupuolella se otettiin kiinni niin, että nettoaika saavutettiin hyvinkin tasaisella vauhdilla. Yksi kilometri kiristyi 5:20 aikaan, muuten kiristykset olivat 2-3 sekuntia. Aivan kaikki eivät pysyneet koko matkaa vauhdissa, mutta matkan varrella uusia juoksijoita tuli tilalle. Yksi hauska tapaus tuli viimeisen juomapisteen kohdalla. Perheenäiti oli lähtenyt salaa mieheltään ja pojaltaan juoksemaan. Tavoitteenaan alittaa heidän aiemmin kesällä juostut aikansa. Tavoite sattui sopivasti olemaan 1:55:00. Pienellä kannustuksella tai oikeastaan painostuksella hän saavuttikin tavoitteen (pahoittelut miehelle ja pojalle, ensi kesänä uusi yritys).

Jänikselle tapahtumassa juokseminen on vallan rentouttavaa. Vauhti ei ole ahdistavan kovaa, joten siinä pystyy keskittymään ympäröivään maailmaan ihan eri tavalla. Yleisö kannusti valtavasti matkan varrella ja heille oli hauska vilkutella ja kommentoida takaisin kannustuksiin. Samalla tietysti jänistettävienkin mieliala ehkä pysyi hieman kevyempänä. Hyvin piristävää kannustusta oli pääministerin ilmaantuminen kadun varrelle. Itsekin armottomana urheilumiehenä tunnettu Stubb käytti vähäistä vapaa-aikaansa useamman tunnin kannustaen juoksijoita. Pääministerin innoittamana jänis pohti rekvisiitan täydentämistä. Nyt varusteena olivat vain korvat, ensi kerralla voisi ottaa myös jyrsijämäiset tekohampaat;).

Kaiken kaikkiaan erinomainen oli rantamaraton tällä kertaa. Ensi vuonna uudestaan ja vielä suuremmalla joukolla!

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta