Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Kuntoa huipulta

Kuntoa huipulta

Maaliskuun puolivälin sunnuntai oli niin kaunis kuin vain voi olla ja olosuhteet olivat suorastaan epätodellisen hyvät juoksua ajatellen. Eli täydellinen päivä kunnon treenille.

Joukko treenaajia kokoontuikin Pirkkolaan iltapäivällä. Tavoitteena huippukunnon rakentaminen toukokuulle. Ja tällä kertaa kuntoa lähdettiin etsimään huipulta, eli mäen laelta.

Alkulämmittelyksi hölkättiin lähes täysi kolmen kilometrin kierros Pirkkolan lenkkiä. Sen jälkeen pienen venyttelyn yhteydessä valmistauduttiin mäkitreeniin. Yksi nousukerta ei tällä kertaa riittänyt kunnon hakemiseen huipulta. Harjoitus oli suunniteltu niin, että mahdollisimman moni houkuteltaisiin vaikka vähän huiputtamalla yhdeksään nousuun. Niinpä harjoituksen rytmi poikkesi hieman normaalimmasta tasajaosta. Eli ensimmäiseen sarjaan tehtiin neljä nousua ja toiseen sarjaan kolme nousua. Näiden jälkeen oli mahdollisuus kokeilla menisikö vielä kahden nousun sarja. Jokaisessa sarjassa tavoitteena oli kiristää menoa loppua kohti niin, että viimeisellä kerralla olisi vauhti parhaimmillaan. Sopivan juostavassa mäessä vauhtia olikin kohtuullisen helppo säädellä, kunhan vain voimia piisasi.

”Huiputtaminen” onnistui yli odotusten. Käytännössä kaikki tekivät treeniä enemmän kuin olivat alussa aikoneet. Myös tehot näyttivät olleen melkoiset, sillä yksi uusi maksimisykekin yllättäen löytyi.

Loppulämmittelyn yhteydessä tehtiin sitten vielä muutamia hyvin reippaita ”mäkilähtöjä” pahimman jumin poistamiseksi jaloista. Yhdessä tekien treenimotivaatio oli hyvin korkealla ja treenaajille poikkeuksellisen raskas harjoitus sujui hienosti. Varsinkin jälkikäteen itsensä ylittämisen tunne oli palkitsevaa. Jo hyvä fiilis siivittää parempiin tuloksiin, harjoituksen aiheuttamasta kehityksestä puhumattakaan.

Kiitokset paikalle saapuneille, oli hienoa olla mukana,

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta