Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Kohti Lidingöä ja sen yli

Kohti Lidingöä ja sen yli

Sitä luulee osaavansa juosta, kaikkihan osaa juosta – se taitohan opitaan jo lapsena. Päättäväisenä aloitan juoksuharrastuksen, mutta lenkillä happi loppuu ja oksettaa. Tuumaan, että pitää vaan juosta useammin, ainakin 4 kertaa viikossa. Muutama viikko omatoimista juoksentelua ja polvi jo kipuilee, mutta se menee ohi. Kunnes yhdellä lenkillä nilkka sanoo naps ja turpoaa, tuleekin pakotettu 3 viikon tauko. Eihän tämä taidakaan ihan omilla neuvolla edetä, päätän ilmoittautua juoksukouluun.

Ensimmäinen Helsinki Training Companyn treeni takana, istun kotisohvalla ja vedän suklaata. Olo on euforinen. Hei, mä olen juoksija – tai siis matkalla juoksijaksi, mutta ei pilata tunnelmaa. Kelaan ensimmäistä treeniä. HTC:n kolmikko Pasi, Riitta ja Visa, osoittautuvat ammattitaitoisiksi sekä aloittelijoita kohtaan äärimmäisen ymmärtäväisiksi. Minna, rentouta hartiat, vältä kanta-askelta, laita käsiä vähän koukkuun, nosta polvea. Neuvoja satelee, se on hyvä. Opin myös, että juokseminen on perseestä, juoksu lähtee pakaroista. Huumoria ja hyvää fiilistä ei treeneistä puutu.

Ilmoittaudun tammikuussa 2014 jo toiselle HTC -kurssille, juoksijakokelaan pitää treenata. Avomieheni Jouni lähtee juoksukouluun mukaan, pohjalainen kun pelkää häviävänsä eukolleen. Keväällä 2014 juoksen ensimmäisen puolikkaan. Minä, toivoton rämpijä, en vielä vuosi sitten olisi puolikkaasta suoriutunut.

Kesällä Pasi soitti Jounille, halusi meidät mukaan Lidingöön. Saan selvennyksen, että kyseessä on lokakuussa Ruotsissa juostava 30 kilometrin haastava maastojuoksukisa. Olen vakuuttunut, että Pasi ei ole penaalin terävin kynä. Näillä vartaloni jatkeena olevilla pötkylöillä ei mihinkään maastojuoksuun osallistuta. Löytyisi kuulemma minulle joku kevyempi matka, esim. ”vain” 15 km. Lähdettäisiin isommalla porukalla ja jokainen juoksisi tasonsa mukaan. Ok, 15 kilometriä.

Elokuussa 2014 Lidingö-treeni alkaa. Maanantaisin juoksukoulua ja torstaisin Lidingö-treeniä sekä siinä välissä muuta lenkkiä. Opin alamäkijuoksutekniikan, joka osoittautuu hyödylliseksi myöhemmin Lidingössä. Panostamme paljon mäkitreeniin, inhoan niitä – todella inhoan niitä. Muilla juoksukoululaisilla näyttää olevan jalassa aina selkeästi nopeammat kengät.

Sitten tulee se päivä, Lidingöloppet 26.10.2014. Hurmos iskee päälle lähtöviivalla, nyt sitä mennään. Puolessavälissä matkaa energia meinaa loppua, mutta pääsen kunnialla maaliin. Maalissa me mäkisten polkujen nöyryyttämät kertasimme kokemuksiamme. Päämatkan varrella oli kuulemma tullut tutuksi hierontapaikat ja puskapiilot. Joku oksentaa. Yksi reipas oli pyytänyt käsidesiä juomapaikalla, oli hätä yllättänyt. Muiden kertomukset eivät kannusta yrittämään ikinä tuota legendaarista 30 km päämatkaa.

Paluumatkalla kotiin hetkellLidingoMitallitisen mielenhäiriön yllättämänä ja yllytettynä, lupauduin kumminkin juoksemaan ensivuonna täyden 30 km matkan. Kotona vielä huomasin, että saamani 15 km mitali oli puolet pienempi kuin muiden 30 km mitali. Lapsista tämä oli superhauskaa, minusta ei. Iso mitali pitää saada.

Kohti uutta Lidingöä ja sen yli. Matka on alkanut, treenit HTC:llä jatkuu.


Vieraskynä: Minna Huhtakangas, HTC juoksukoululainen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta