Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Juoksukurssilaisia kyykytettiin

Juoksukurssilaisia kyykytettiin

Kuntohuippu –juoksukurssilla kymmenkunta reipasta juoksijaa tavoittelee hyvää tulosta touko-kesäkuun juoksutapahtumissa. Talven pohjakuntoa rakennetaan pääasiassa omatoimisesti, mutta muutamalla talvikokoontumisella haetaan vähän uutta intoa treenaamiseen. Yhteistreeneissä sitten tehdään normaalista peruslenkkeilystä poikkeavia juttuja ja yritetään estää kaavoihin kangistuminen. Maaliskuun alusta lähtien kokoonnutaan kuitenkin säännöllisesti, jotta loppua kohti saadaan harjoittelua tehostettua.

Kangistumista siis periaatteessa välteltiin, mutta sunnuntai-iltapäivän harjoitus saattoi aiheuttaa parin päivän kankeamman olon jalkoihin. Yhdessä tekemällä kannustettiin kaikkia tekemään ”vielä vähän enemmän”. Aiheena oli voiman ja kimmoisuuden hankkiminen erilaisilla loikilla. Niitä tehtiinkin monenlaisia, yhdellä ja kahdella jalalla, kyykystä ja vielä syvemmästä kyykystä.

Loikkimisen mahdollisesti aiheuttamaa kankeutta poistettiin lopuksi lyhyellä rytminvaihtoharjoituksella, jossa päästiin juoksemaan tavallista reippaammalla vauhdilla ja vastaavasti myös palautellen satasia. Vaikka jono vähän venyikin, kaikki kuitenkin saivat tehtyä harjoituksen molemmat osat hyvin.

Talvi ei ole ollut kovin hyvä hiihtämiseen, mutta juoksuun Pirkkolan tiet olivat taas erinomaisia. Lämmittelyt, loikat ja reippaampi juoksu päästiin tekemään enimmäkseen sulilla tai vähintään hyvin hiekoitetuilla hiekkateillä. Kiitokset vain Helsingin kaupungille tästä panostuksesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa. Kurssilaiset tekivät varmasti myös oman osansa hyvinvoinnin rakentamisessa.

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta