Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Juoksukoulu kuin koulu – oppi menee perille kertaamalla

Juoksukoulu kuin koulu – oppi menee perille kertaamalla

Hiihtoloman päättymisen kunniaksi Hyvässä sykkeessä kerrattiin aiemmin opittua ylimääräisellä ”tukiopetustunnilla”. Loman kunniaksi treenille varattiin vähän enemmän aikaakin, jotta aiempien kertojen aiheisiin ehdittiin palata.

Alkulämmittelyn aikana tarkkailtiin vähän vastaantulijoiden juoksutyylejä ja mietiskeltiin omaa menoa suhteessa nähtyyn. Kun tietää suurin piirtein oikean tekniikan, on tällaisesta silloin tällöin tehtävästä muiden tarkkailusta hyötyä. Viisas oppii toistenkin virheistä, tavallinen omista virheistään ja tyhmä ei omistakaan. Tosin juoksussa omien virheiden havainnointi on usein hankalaa ja siihen voi tarvita apua.

Kurssilaiset arvelivat treenikerran tavoitteeksi opitun kertaamisen, mutta ohjaajan taka-ajatuksena oli kuitenkin tehdä tästä kerrasta hieman pidempi ja raskaampi harjoitus kuin tavallisesti. Monipuolisella ohjelmalla oli tarkoitus vähän hämätä osallistujia tekemään enemmän ja kovemmin kuin aiemmin. Tältä osin treeni taisi onnistua jopa yli odotusten, sillä pari sataa metriä ennen lopetusta joukosta alkoikin kuulua jo toiveita kävelyyn siirtymisestä. Näin tehtiinkin, sillä vaikka treeni kesti vain vartin pidempään kuin tavallisesti, ohjelma oli melkoisen kova.

Kovan treenin jälkeen on aina syytä varata aikaa palautumiselle, eikä suin päin sännätä lisäämään kuormitusta. Varsinkin kun seuraavalla kerralla jatketaan samalla tehostamisen teemalla.

Visa

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta