Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Ponnistuksia kohti puolimaratonia

Ponnistuksia kohti puolimaratonia

Maanantain hyvä syke -juoksukoulussa edettiin tällä viikolla kimmoisuutta, reaktioherkkyyttä ja lihasvoimaa parantaviin loikka- ja hyppyharjoituksiin. Kylmän kostea maanantai oli altistanut osallistujia selkeästi liikapukeutumiseen ja hiki alkoi virrata heti jo alkulämmittelyn aikana. Kuumuus ja kosteus vain tiivistyi tiivistymistään harjoittelun edetessä ja viilentyvä ilta huokui juoksukoululaisten hengityksestä nousevaa höyryä.

Heti treenin alusta alkaen lähdettiin liikkeelle heikomman jalan puolelta, jotta tehokkain intensiteetti saatiin kohdistumaan enemmän harjoitusta vaativalle vartalon puolelle. Loikka- ja hyppysarjoja, mitkä jo sinällään sopivat vaikka kuntosaliharjoittelun korvikkeeksi, täydennettiin myös staattista voimaa parantavilla liikkeillä. Otettiinpa tällä kertaa myös vähän mittaa toisistaan, mikä toi selvää säväkkyyttä harjoitteluun. Jotkut kilpakumppanit innostuivat jopa niin, että joutuivat uusimaan starttinsa varaslähdön vuoksi.

Hyvän sykkeen juoksukurssilaista useampi on valmistautumassa puolimaratonjuoksuun vielä tämän kevään aikana. Valmistautumisen tueksi heille räätälöitiin tilanteeseen sopiva harjoitusohjelma sekä kotiläksyksi että juoksukoulussa opeteltaviksi harjoittelumuodoiksi. Näin myös vielä osallistumistaan empivät kurssilaiset saavat kuvaa, miten viimeisten viikkojen harjoittelulla voi helpottaa valmistautumista tulevaan koitokseen.

Riitta

 

Kuva: Merja Ylihärsilä & Tomi Mäkelä

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta