Helsinki Training Company / Facebook
Helsinki Training Company / Facebook
Hyvä syke -juoksukurssi päättyi avantoon

Hyvä syke -juoksukurssi päättyi avantoon

Hyvän sykkeen juoksukurssin viimeisellä kerralla, neljäntenä adventtisunnuntaina, kurssi juoksi pitkän lenkin Espoon ja Kauniaisten vaihtelevissa maastoissa. Matkan varrella nähtiin niin purkutuomion saanut homeinen virastotalo, IKEAn siniset kirjaimet valkoisen hallin kyljessä kuin myös keskiaikainen kivikirkko, kuivatettu järvikin sekä noustiin vuori-nimiselle mäelle.

Juoksukelien suhteen kurssilla on ollut paljon hyvää tuuria. Joulukuusta huolimatta vain kerran oli jää- ja lumipeitteestä harmia. Viimeisellä kerralla kaikki reitit olivat kyllä sulia ja lämpöäkin oli noin 5 astetta, mutta hyväksi keliä ei voinut sanoa. Vettä tuli vaakasuoraan ja ajoittain runsaasti. Pitkän lenkin aikana kaikki ehtivät kastua perin pohjin.

Kastumista jatkettiin vielä juoksun jälkeenkin. Viimeisen kerran kunniaksi kurssi päätti lenkin Oittaan saunoilla ja avannossa. Sen verran jäätä Bodomissa olikin, että kyseessä oli oikea avantouinti. Tai ainakin pulahdus.

Uinnin jälkeen vielä pohdiskeltiin tulevia tavoitteita juoksun suhteen. Pitkä lenkki, noin 17 kilometriä, osoitti että puolimaraton on kaikille oikeastaan melko helposti saavutettavissa oleva tavoite. Kenties mahdollista olisi tavoitella jotain loppuaikaakin, eikä vain juosta matkaa läpi.

Vajaan kahden tunnin juoksulenkki, sauna, uinti ja kahvipulla aloittivat oivallisella tavalla kurssilaisten ja vetäjien joulunvieton. Vaikka näihin menikin aikaa, saatu energian määrä varmasti ylitti menetyksen. Lisäksi kehon kautta tuli koettua hyvin rehkimisen ja rentoutumisen yhteys. Kunnon kilvoittelu antaa mielellekin oikeuden rauhoittua ja oikeasti levätä.

Oikein iloista uutta vuotta,

Visa

 

Ps. Seuraava Hyvä syke -juoksukurssimme alkaa sunnuntaina 12.1.2014. Lisätietoja kurssista löytyy nettisivuiltamme ja kurssiesitteestä.

 

Kuva: Merja Ylihärsilä & Tomi Mäkelä

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Yhteystiedot

Helsinki Training Company Oy,
p.+358 50 361 9425, + 358 50 524 1307
osoite: Kurtinmäentie 5 A, 02780 Espoo
y-tunnus: 2552603-3

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sivukartta